Welke producten helpen bij een droge mond?

Heb je wel eens last van een droge mond? Dan kan dit natuurlijk veroorzaakt worden doordat je te weinig drinkt maar bij veel mensen zal er iets anders aan de hand zijn. Het kan zelfs zo zijn dat je bijna altijd een droge mond hebt. Dat is niet alleen ongezond maar kan ook nog eens voor de nodige problemen zorgen met eten, slikken en praten. Om dit en andere klachten te voorkomen zorg je er beter voor dat je mond altijd voldoende vocht blijft behouden.  

Kijk goed welk product je kiest 

Om een droge mond tegen te gaan zijn er diverse middelen die je gebruiken kunt. Zo kun je kiezen voor poetsen met een speciale tandpasta, pastilles gebruiken, spoelen met mondwater (of alles in één pakket tegelijk aanschaffen en gebruiken), maar is ook speciale kauwgom een goede oplossing. Voordeel daarvan is dat je kauwgom gewoon kunt meenemen voor onderweg en nagenoeg altijd kunt pakken als dit nodig is zodat je weer snel van je droge mond af raakt.  

Kauwgom zonder kunstmatige toevoegingen 

Kies je voor de Moist-R™ kauwgom dan haal je een product in huis waaraan geen enkele kunstmatige toevoegingen gedaan zijn. De kauwgom werkt op basis van natuurlijke xylitol, gewonnen uit berkenhars. De kauwgom bevat geen extra suikers (niet natuurlijk noch kunstmatig), geen titaandioxide en geen conserveringsmiddelen. Dit is bij veel soorten kauwgom wel het geval maar het doet doorgaans meer kwaad dan goed.  

Waarom hulpstoffen niet altijd even gezond zijn 

Zo kunnen kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam ervoor zorgen dat je stofwisseling verstoord wordt of dat je problemen met je darmflora krijgt. Een kunstmatige zoetstof bevat geen calorieën zoals suiker maar is bepaald niet gezond. Daarnaast kan een toevoeging zoals titaandioxide (niets meer dan een witte kleurstof) zich ophopen in je lijf en in grote hoeveelheden kan dit zelfs kankerverwekkend zijn. Daarom worden dit soort toevoegingen absoluut niet gedaan aan Moist-R™ kauwgom zodat deze volkomen veilig is in het gebruik.  

 Leestip: Last van een slechte adem?

Mondwater helpt tegen meer mondklachten 

Naast kauwgom kan ook mondwater een goed middel zijn om een droge mond tegen te gaan. Kies je voor OxyFresh mondwater Lemon dan kan dit middel ingezet worden tegen een slechte adem, ontstoken tandvlees, amandelstenen maar dus ook tegen een droge mond. Heb je meer mondklachten? Dan is dit mondwater vaak een goede keuze omdat je er meer dan één probleem tegelijk mee kunt bestrijden.  

Geen toevoeging van SLS[Einde van tekstterugloop]In dit mondwater zitten geen hulpstoffen zoals alcohol, chloorhexidine, SLS of sacharine. Deze worden vaak toegevoegd aan mondwater maar kunnen helaas ook bijwerkingen hebben waar je niet op zit te wachten. Zo wordt SLS vaak toegevoegd aan een middel zodat het beter schuimt of prikt en je als gebruiker denkt dat het daarom beter werkt. Dit is echter niet zo en het middel kan er zelfs voor zorgen dat je kleine wondjes in je mond krijgt. Dit is niet alleen irritant maar de wondjes trekken op hun beurt ook weer schadelijke bacteriën aan zodat je nog meer mondproblemen zoals een slechte adem kunt krijgen.   

Compleet pakket aan producten waarmee je meer speeksel aanmaakt 

Een compleet pakket aanschaffen om je droge mondprobleem aan te pakken kan natuurlijk ook. Zo kun je kiezen voor het Oxyd8 Dry Mouth Pakket waarin zowel tandpasta, mondwater als pastilles (Lozenges) zitten. Deze producten werken alle drie speekselopwekkend zodat je dat meer aanmaakt en je mond minder snel droog aanvoelt en goed gehydrateerd wordt. Welk van de drie producten je daarvoor kiest maakt niet maar je mag ze uiteraard ook allemaal gebruiken.  

Kijk goed welk product voor jou werkt 

Als je je tanden met de speciale tandpasta reinigt wordt heel je mond ook meteen fris en het mondwater dat je daarna gebruikt zorgt ervoor dat je tandvlees rustig wordt en schadelijke bacteriën bestreden worden. Als je het prettig vindt ,neem je daarna nog een pastille om je mond voor lange tijd fris en vochtig te kunnen houden. Deze pastilles bevatten geen suiker dus het is niet bezwaarlijk om er zo nu en dan eentje te nemen.  

Probeer alle producten uit een pakket eerst uit 

Een ander pakket waarin je diverse producten vindt om een droge mond tegen te gaan is het OraRelieve Droge Mond Pakket. De naam ervan zegt natuurlijk al genoeg om te weten waarvoor je de producten in dit pakket kunt inzetten. In het pakket vind je tandpasta, mondgel, mondwater en een spray die je kunt gebruiken. Het is aan jou of je slechts een of meer producten gebruikt maar het is zeker aan te raden ze allemaal uit te proberen om te kijken welk product je het beste bevalt en wat goed werkt. Je hebt ze nu eenmaal toch in huis dus waarom zou je ze dan ook niet allemaal eens proberen?  

Mondwater zonder alcohol 

Als je kiest voor het mondwater dan heb je de flacon nodig waarop Oralieve mondwater Anti-Plaque Mouth Rinse staat. Zoals de naam al doet vermoeden werkt dit mondwater tegen zowel een droge mond als tegen tandplak dus je slaat er twee vliegen in één klap mee. Het mondwater bevat geen alcohol dus dat is gunstig. Veel mondwaters hebben dit wel en alcohol werkt weliswaar ontsmettend, maar kan ook wondjes of juist nog meer droogheid veroorzaken en daar zit je immers niet op te wachten.  

Hoe werkt het mondwater uit het pakket?  

Het mondwater bevat diverse werkzame ingrediënten. De belangrijkste daarvan zijn xanthaangom, lactoferrine, lacto-peroxidase, glucose-oxidase, actieve zuurstof, xylitol en fluoride. Deze ingrediënten vormen samen een mix waarmee monddroogheid goed en effectief wordt aangepakt. Zo geeft de gom na het spoelen een beschermend laagje terwijl de lactoferrine zorgt dat er geen bacteriën en schimmels in de mond kunnen ontstaan. Het helpt ook tegen de afbraak van glazuur dus het is zeker niet schadelijk voor de tanden. Lacto-peroxidase is een natuurlijk enzym dat een beschermende werking biedt voor zowel mond als tanden.  

In samenwerking met Up Online Marketing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen